Z nuly na miliardu za jediné čtvrtletí. Investoři v novém fondu MONETIKA získali skvělou alternativu ke spořicím účtům.

2 min.

Nový investiční fond MONETIKA z rodiny INVESTIKA se těší mezi investory velkému zájmu. Za pouhé tři měsíce na trhu (ke 30. listopadu) dosáhl fondový kapitál novinky, jejíž výnos se odvíjí od základní dvoutýdenní repo sazby České národní banky, již 1,14 miliardy korun.

„Kromě nízkého rizika a plánovaného výnosu až 6,5 % ročně při stávající 7% sazbě ČNB je velkou výhodou fondu MONETIKA také fakt, že atraktivní zhodnocení peněz nabízí bez zbytečných omezení. Představuje tak zajímavou alternativu ke spořicím účtům v bankách, které lidem zpravidla nedovolí výhodnou sazbou úročit více než řádově stovky tisíc korun a navíc si často kladou i další podmínky, jako je například určitý počet plateb kartou měsíčně,“ popisuje předseda představenstva INVESTIKA investiční společnosti Petr Čížek.

Díky tomu, že je fond MONETIKA obchodovaný denně, lze pokyny k nákupu či prodeji podílových listů zadávat kdykoli. Při odkupu klienti obdrží peníze na účet zpravidla do tří pracovních dnů, a to vždy bez výstupního poplatku. Na rozdíl od bankovních spořicích účtů či termínovaných vkladů jsou navíc investice do fondu MONETIKA po splnění časového testu osvobozeny od daně z příjmu. „Fond je díky svým parametrům vhodný nejen pro dlouhodobé střadatele, ale také pro investory, kteří už předem vědí, kdy a na co budou peníze v budoucnu potřebovat, ale chtějí je nechat v mezidobí ještě pracovat. To platí nejen pro fyzické osoby či firmy, ale také pro subjekty jako jsou SVJ, obce, církve či nadace, “ uvedl Petr Čížek.

Investice do fondu MONETIKA je možná již od stokoruny a lze ji jednoduše sjednat prostřednictvím finančních poradců. Více informací o novém fondu se dočtete zde.