Rekordní čtvrtletí završilo úspěšný rok

2 min.

INVESTIKA realitní fond loni dosáhl zhodnocení v korunové třídě podílových listů 5,48 %. Potvrdil tak svou dlouhodobě stabilní výkonnost a opět naplnil cílový výnos mezi 4 až 6 % ročně. Celkové zhodnocení od založení fondu na podzim roku 2015 činí již bezmála 35 %.

Aktuálně v INVESTIKA realitním fondu zhodnocuje svoje peníze už přes 50 tisíc podílníků a nadále vzrůstá i objem investovaných prostředků. Jen za poslední čtvrtletí roku 2021 přibyla ve fondu více než jedna miliarda korun, což je historický rekord. INVESTIKA realitní fond tak nyní spravuje majetek přesahující 10 miliard korun, čímž se i nadále řadí mezi vůbec největší realitní fondy v Česku.

Důvěru klientů si fond kromě atraktivního výnosu a dlouhodobé stability získává také pečlivým výběrem aktiv do portfolia. Nejde přitom jen o pestrý mix různých druhů nemovitostí, ale také o širokou geografickou diverzifikaci. Ta loni na jaře ještě vzrostla díky akvizici administrativního centra Szyperska Office Center v polské Poznani , jež se stalo vůbec prvním zahraničním aktivem fondu. Na podzim pak přibyla dvě značková servisní centra pro autobusy a nákladní vozy MAN v Gdaňsku a Vratislavi.

Už během prvního čtvrtletí 2022 se fond chystá do portfolia zařadit další atraktivní aktiva jak v Česku, tak v zahraničí. Celkem tak bude k naplňování cílového výnosu přispívat již více než 30 nemovitostí.