V soutěži Stavba roku 2022 uspěl špičkový projekt s účastí fondů z rodiny INVESTIKA

3 min.

Unikátní projekt MOLO Lipno Residence uspěl v soutěži Stavba roku 2022. Komplex navržený mezinárodním ateliérem Chapman Taylor se sídlem v Londýně a zrealizovaný developerskou společností REALACTIVA za účasti fondů z rodiny INVESTIKA, získal v říjnovém finále Odbornou cenu architektů. Porota ji udělila za urbanisticky a architektonicky unikátní pojetí projektu, které v maximální míře respektuje prostředí břehu vodní nádrže Lipno. Ocenila také vlastní provedení stavby včetně realizace stavebních detailů.

„MOLO Lipno Resort je důkazem, že i v Česku lze uskutečnit velký architektonicky zajímavý projekt tak, aby se zároveň finančně vyplatil, uvedl místopředseda představenstva INVESTIKA investiční společnosti Milan Růžička s tím, že o byty a mezonety byl velký zájem. Většina z nich měla své nové majitele již ve velkém předstihu před dokončením. V nabídce nyní podle Milana Růžičky zbývá posledních 15 jednotek, které byly do prodeje uvolněny až v závěrečné vlně.

Sedmipodlažní komplex o celkem 90 bytových jednotkách se nachází v nejatraktivnějším místě obce Lipno nad Vltavou, na břehu Lipenského jezera. Přímo přiléhá k nové promenádě, jež ústí v nejdelší dřevěné molo ve střední Evropě s fine diningovou restaurací MOLO vedenou jedním z nejlepších českých šéfkuchařů Davidem Šaškem.

Na letos dokončenou a odbornou porotou oceněnou první část projektu naváže v roce 2023 další fáze. Ta resort doplní o špičkový 5* hotel se službami concierge, wellness centrem, restaurací, beach barem a vyhřívaným plovoucím bazénem. Hosté tak na jihu Čech dostanou k dispozici nejvyšší standard, který se vyrovná podobným hotelům u Lago di Como v Itálii, nebo horským luxusním střediskům ve Švýcarsku. Zároveň dojde k prodloužení nové promenády až ke spodní stanici lanové dráhy Lipenská. „Po dokončení projektu bude mít Lipno špičkový resort s širokou škálou služeb ve světovém standardu. Zároveň půjde o nové přirozené centrum obce, ve kterém se budou cítit dobře nejen hosté resortu, ale také široká veřejnost,“ popisuje Milan Růžička a dodává, že i pro závěrečnou fázi počítá se zapojením fondů z rodiny INVESTIKA.

Více informací o projektu MOLO Lipno Residence, kontaktní údaje pro zájemce o prohlídku zbývajících volných apartmánů k prodeji či možnost rezervace stolu ve špičkové restauraci MOLO najdete na webu www.mololipno.cz