Rozhovor s předsedou představenstva Petrem Čížkem

„Na výkonnost našich fondů se díváme optikou doporučeného minimálního investičního horizontu. Za jejich klíčovou vlastnost proto považuji stabilitu bez ohledu na to, jaká zrovna panuje situace v ekonomice. Kdybych ale přesto měl rok 2022 zhodnotit z krátkodobého pohledu, byl bych spokojen,“ říká předseda představenstva INVESTIKA investiční společnosti Petr Čížek v rozhovoru pro magazín FOND SHOP č. 4/2023.

Zmiňuje při tom nejen rekordní zhodnocení 7,05 %, kterého loni dosáhl INVESTIKA realitní fond, ale také raketový start novinky na trhu MONETIKA. Fond, který slouží jako investiční alternativa ke spořicím účtům, termínovaným vkladům a dalším bankovním produktům, vzbudil u klientů mimořádný zájem. „Ještě neuplynulo ani půl roku od jeho spuštění a fondový kapitál již přesáhl hranici 2 miliard korun,“ popisuje Čížek a dodává, že o investování roste mezi lidmi zájem také kvůli inflaci. „I lidé, kteří při nízkém tempu růstu cenové hladiny neřešili, že jejich peníze ztrácejí na bankovních účtech hodnotu, se s dvoucifernou inflací začali zajímat o to, jak zachovat kupní sílu svých peněz.“

V rozhovoru došlo také na zhodnocení fondu kvalifikovaných investorů DYNAMIKA či na připravované novinky, jež nabídku INVESTIKA investiční společnosti doplní. „Spuštěním fondu MONETIKA jsme posílili pokrytí konzervativní části spektra investičních produktů, teď se proto na poli novinek budeme soustředit na dynamičtější produkty. Již brzy otevřeme zcela nový akciový fond EFEKTIKA, jenž nabídne investorům možnost zhodnocovat peníze na nejvyspělejších finančních trzích světa,“ prozradil Čížek.

Celý rozhovor s předsedou představenstva INVESTIKA investiční společnosti si můžete přečíst po kliknutí na tlačítko „Zobrazit celou zprávu“ níže.