INVESTIKA realitní fond rozšiřuje svoje investice ve Španělsku

2 min.

Portfolio INVESTIKA realitního fondu se rozrostlo o novou akvizici. Největší nebankovní retailový nemovitostní fond v Česku a na Slovensku získal do svého vlastnictví pozemek ve Španělsku. Parcela s výhledem na moře disponuje vysokým developerským potenciálem v luxusním rezidenčním segmentu. Vedle řady dalších typů komerčních realit tak fond nyní v různých evropských zemích vlastní již téměř 100 tisíc metrů čtverečních parcel a nemovitostí vhodných pro development.

Nejnovější akvizice zároveň představuje pro INVESTIKA realitní fond posílení přítomnosti v regionu, který již dobře zná. V rámci Španělska se jedná už o druhou akvizici. „Z našeho pohledu představují pozemky v unikátních lokalitách s developerským potenciálem skvělý doplněk do portfolia nejen díky tomu, že je luxusní rezidenční segment stále likvidní, ale rovněž proto, že se průběžně zhodnocují v čase. Tento konkrétní projekt bude zároveň zahrnovat opci se zajištěným výnosem pro INVESTIKA realitní fond a navíc dále prohlubuje geografickou diverzifikaci našich aktiv,“ uvedl portfolio manažer fondu Václav Kovář.

INVESTIKA realitní fond v nadcházejícím období plánuje nově nabytý pozemek postupně připravovat na development s předpokladem následného prodeje. S tím, jak bude povolovací proces postupovat kupředu, bude se nemovitost průběžně zhodnocovat.

Na rozšíření portfolia ve Španělsku chce INVESTIKA realitní fond brzy navázat další akvizicí, kterou právě dokončuje v Polsku. Podle Kováře by tentokrát mělo jít o atraktivní kancelářský objekt ve Varšavě.