INVESTIKA realitní fond posiluje v rezidenčním segmentu

Praha, 7. března 2022 – INVESTIKA realitní fond rozšířil své portfolio o tři rezidenční objekty v České republice a ve Španělsku. Kromě dvou nadstandardně zrekonstruovaných historických vil v Praze se jedná také o nemovitost s developerským potenciálem na španělském ostrově Mallorca.

„Standardizovaných aktiv pro realitní fondy našeho typu je zejména na lokálním trhu stále nedostatek. Loni jsme proto vůbec poprvé zařadili do portfolia také zahraniční komerční nemovitosti. Akvizice v rámci rezidenčního segmentu v Česku i zahraničí vnímáme jako vhodnou alternativu a důležitou součást široce diverzifikovaného portfolia složeného z kancelářských budov, obchodních center, logistických a průmyslových nemovitostí či pozemků,“ říká portfolio manažer INVESTIKA realitního fondu a předseda představenstva INVESTIKA investiční společnosti Petr Čížek.

S podobným typem nemovitostí má INVESTIKA realitní fond již zkušenosti, trofejní historickou vilu vlastní od roku 2018 také ve vyhledávané pražské lokalitě Zvonařka. „Investice do rezidenčního segmentu dlouhodobě chrání investované prostředky proti inflaci. Bezprecedentní růst ceny stavebních prací a nedostatek nabídky se odráží i v nárůstu cen nemovitostí,“ okomentoval současnou situaci na trhu Čížek.

Vzhledem k objemu aktiv spravovaných INVESTIKA realitním fondem a optimalizaci jejich rozložení, je podle Čížka nezbytné rozšiřovat působnost fondu do dalších zemí. „Akvizice ve Španělsku, která naplňuje investiční kritéria fondu co do kvality i výnosnosti, posouvá naši působnost do západní Evropy. Pokud se zde naskytne další vhodná příležitost, rádi ji využijeme,“ dodal Čížek.

Celkem je nyní součástí portfolia INVESTIKA realitního fondu 27 nemovitostí v České republice, tři v Polsku a jedna ve Španělsku. Akvizice souboru tří vil je prvním letošním rozšířením portfolia fondu. Předchozí oznámenou akvizicí byla v listopadu 2021 dvě značková servisní centra pro nákladní vozy a autobusy MAN či Neoplan umístěná v polských městech Gdaňsk a Vratislav.