INVESTIKA realitní fond koupil zámek Mitrowicz

Praha, 8. září 2020 – INVESTIKA realitní fond, otevřený podílový fond po několikaměsíční přípravě úspěšně dokončil nákup jedinečného objektu barokního zámku na břehu řeky Lužnice v obci Koloděje nad Lužnicí. Areál Mitrowicz o celkové rozloze 21 573 m2 je národní kulturní památkou, která je využívána jako prostor pro pořádání společenských akcí, konferencí i svateb. Součástí areálu je zámek s kaplí, pivovar, kočárovna, nezastřešená stodola a rozsáhlý park.
Zámek Mitrowicz se stal již 25. nemovitostí v portfoliu fondu. Akvizice objektu, který se nachází v jihočeském kraji zhruba kilometr od soutoku Lužnice a Vltavy je spojená s dalším plánovaným developmentem areálu a jeho následným prodejem strategickému investorovi za předem stanovenou cenu, jenž fondu přináší fixní az v souladu s dlouhodobým výnosovým cílem fondu. Toto aktivum vzhledem ke svému současnému využití, spadá do realitního segmentu „hospitality“, rozšiřuje a diverzifikuje portfolio nemovitostí, resp. výnos fondu novým směrem.
„I přes komplikovanou situaci v důsledku pandemie COVID-19 se nám podařilo úspěšně dokončit akvizici historického objektu zaměřeného na krátkodobé luxusní ubytování a další společenské aktivity, který poskytuje garantovaný a výrazně nadstandardní výnos k investovaným prostředkům. S plánovanými dodatečnými investicemi dojde ke zkvalitnění a modernizaci zázemí historického areálu s cílem maximálně využít kapacity, které tento areál nabízí nebo může nabízet a poskytování hospitality služeb na nejvyšší úrovni. Součástí transakce je další development areálu a jeho následný prodej strategickému investorovi za předem stanovenou cenu, která zajišťuje kontinuální výkonnost této investice pro naše investory,” komentoval nejnovější nákup Petr Čížek předseda představenstva INVESTIKA, investiční společnost, a.s. a dodává: „Po několika měsíčním monitorování a vyhodnocování situace související s vlivem pandemie koronaviru na realitní trh, jsme zaměřili naši pozornost na zahraničí. Zejména se jedná o trhy, které nyní nabízejí zajímavější výnosy u komerčních nemovitostí. Plánujeme do konce roku dokončit další nemovitostní transakce v řádech miliard korun.