INVESTIKA realitní fond koupil Obchodní centrum Galerie Butovice v Praze

3 min.

IINVESTIKA realitní fond, otevřený podílový fond koupil Obchodní centrum Galerie Butovice, které se nachází v oblíbené kancelářské čtvrti v Nových Butovicích na Praze 5.

Galerie Butovice je šesté největší obchodní centrum v Praze svíce než osmdesáti nájemci a téměř 100% obsazeností. Centrum bylo rozsáhle zrekonstruováno vletech 2016 –2017 a v roce 2018 byla k centru přistavena prodejna nábytku Kika, která má s centrem uzavřenu dlouhodobou nájemní smlouvu. Nemovitost nabízí přes padesát tisíc metrů čtverečních pronajímatelné plochy rozložené do dvou pater a její součástí je i přes 1400 parkovacích stání pro návštěvníky. Mezi největší nájemce patří společnosti Kika, Albert, H&Mnebo Electro World. Obchodní centrum s výbornou dopravní dostupností se nachází uprostřed dynamicky se rozrůstající rezidenční a kancelářské oblasti v bezprostřední blízkosti stanice metra Nové Butovice.

Akvizice Centra Nové Butovice splňuje podmínky statutu fondu a potvrzuje naši orientaci na prémiová aktiva sdlouhodobě stabilním příjmem. Jedná se o první výhradně retailovou akvizici fondu, která se zároveň stává největší nemovitostí v portfoliu, což podstatně vylepšuje naši sektorovou diverzifikaci, kde byl doposud majoritně zastoupen kancelářský segment. Poptávka po prodejních plochách v obchodních centrech je stále silná a obchodní centrum Nové Butovice není výjimkou, navíc další významný development obchodních center se v České republice nepředpokládá. Díky své pozici v blízkosti velkých kancelářských center dnes Galerie Butovice nabízí své služby přibližně 20.000 kancelářským pracovníkům v nejbližším okolí a spádová oblast do deseti minut jízdy autem zahrnuje 200.000 potenciálních zákazníků.“ komentoval retailový trh a nejnovější nákup portfolio manager fondu Ing. Václav Kovář, MRICS, člen představenstva INVESTIKA, investiční společnost, a.s.

Tato akvizice také vypovídá o dynamickém růstu INVESTIKA realitní fond, který začtyři roky od svého založení uskutečnil již deset transakcí v řádech miliard korun. Za rok 2019 fond provedl již 6 akvizic a v současnosti vlastní 22 nemovitostí v rámci České republiky.

O INVESTIKA realitním fondu, otevřeném podílovém fondu

INVESTIKA, investiční společnost a.s., vstoupil na český trh v roce 2015. Fond svým klientům z řad široké veřejnosti nabízí konzervativní investice s atraktivním výnosem. Výnos fondu za poslední 3 kalendářní roky přesáhl 5% hranici. Fondový kapitál fondu činil ke konci září 2019 přes 4,5mld. Kč. Více informací na www.investika.cz