Realitní fond

Nízká rizikovost

Investika

Investice podepřené cihlou a betonem

4 - 6 % ročně

cílový výnos

53,52 %

výnos od spuštění fondu

40+ nemovitostí

ve 4 zemích Evropy

od 100 Kč

minimální výše investice

Proč investovat do fondu Investika?

Co díky fondu získáte

Nemusíte shánět peníze na koupi vlastní investiční nemovitosti ani ztrácet čas s jejím pronajímáním. V realitním investičním fondu můžete již od 100 Kč a bez starostí získat podíl na nemovitostech v hodnotě miliard korun a podíl na příjmu z jejich pronájmu. Příjmy fondu jsou navíc chráněné proti inflaci díky inflačním doložkám v nájemních smlouvách. 

Stabilní výnos odolný vůči inflaci

Nová položka

Dlouhodobě stabilní poptávka po komerčních prostorech v regionu střední Evropy činí z realitního fondu ideální investiční příležitost pro toho, kdo hledá stabilní výnos. Ten je navíc chráněn proti inflaci, protože nájemní smlouvy u nemovitostí v majetku fondu standardně obsahují inflační doložky. Nájmy se tak zvyšují spolu s inflací, což zvyšuje výnos z nájmu i v horších ekonomických časech.

Konzervativní investice s pevnými základy 

První položka

Pro měření rizikovosti investic se používá sedmistupňová škála SRI a realitní investiční fond INVESTIKA na ní dosahuje druhé nejnižší hodnoty 2. To znamená, že investice do fondu představuje spíše nízké riziko a měli by ji ocenit ti, kteří mají jinak z investování obavy.

Jednorázová i pravidelná investice od 100 Kč

První položka

Nemusíte mít na účtu miliony, abyste mohli vydělávat na nemovitostech. Už od 100 Kč, investovaných pravidelně nebo jednorázově, můžete vydělávat na nemovitostech v hodnotě miliard korun a jejich pronájmu. 

Různorodé portfolio nemovitostí

První položka

Portfolio nemovitostí čítá desítky komerčních nemovitostí různého typu – kancelářské budovy, průmyslové a logistické nemovitosti, obchodní centra a další. Stabilitu výnosu podporuje také skutečnost, že naše nemovitosti máme nejen v Česku, ale i v dalších zemích, jako je Polsko nebo Chorvatsko. Když se jednomu oboru v jedné zemi nedaří, nemá to dopad na celé portfolio fondu. Fond se zaměřuje také na atraktivní lokality a bonitní nájemce z různých odvětví, se kterými uzavírá dlouhodobé smlouvy. To vše pro vás znamená předvídatelnost a jistotu dlouhodobě stabilních výnosů.

Možnost renty

První položka

Při investování do realitního fondu můžete výnosy využívat k dalšímu investování a vybrat si je až v budoucnu, nebo využít měsíční rentu. Ta je vlastně obdobou příjmu z nájmu vaší vlastní nemovitosti, kterou byste pronajímali. Můžete si nastavit vyplácení měsíční nebo čtvrtletní renty z částky, o kterou se vaše investice do realitního fondu zhodnocuje. Rentu můžete využít na cokoliv chcete, nebo ji pravidelně investovat do některého jiného z našich fondů.

Zodpovědné investice

První položka

Chceme vytvářet místa pro život a práci, která dbají i na životní prostředí a zbytečně jej nezatěžují. V realitním fondu proto najdete nemovitosti, které vybíráme nebo je modernizujeme i s ohledem na jejich energetickou náročnost. Investujeme tak do nemovitostí, které jsou perspektivní z hlediska finančních výnosů i budoucnosti. Více informací naleznete v Informace související s udržitelností.

Cíl a strategie fondu

Cílem realitního fondu INVESTIKA je prostřednictvím investic do nemovitostních aktiv dosahovat dlouhodobě stabilních výnosů na úrovni vývoje realitního trhu, při zachování rozumné míry rizika.

Kvalitní komerční nemovitosti

Investujeme zejména do prémiových administrativních budov, obchodních center, logistických areálů a dalších sektorů.

Dlouhodobé nájemní smlouvy

Součástí dlouhodobých nájemních smluv jsou inflační doložky, které zajišťují pravidelné navyšování nájemného.

Bonitní nájemci

Kombinace bonitních nájemců a dlouhodobých nájemních smluv je předpokladem stabilních příjmů fondu.

Diverzifikované portfolio

Portfolio je diverzifikováno na úrovni typů nemovitostí, na úrovni lokality i na úrovni jednotlivých nájemců.

Portfolio nemovitostí

Face2Face Business Campus

Face2Face Business Campus

Galerie Butovice

Galerie Butovice

Výrobně-logistický areál ADIENT

Výrobně-logistický areál ADIENT

Kanceláře

Z dlouhodobého hlediska se jedná o nejstabilnější sektor komerčních nemovitostí. V našem portfoliu jsou zastoupeny jak „áčkové“ kancelářské budovy v Praze, tak administrativní budovy v českých regionech, které jsou méně citlivé na případné tržní změny z důvodu nižší nabídky těchto nemovitostí v daných lokalitách. V portfoliu fondu jsou však silně zastoupeny také kancelářské nemovitosti v polských městech Katovice, Gdyně či Poznaň. Polsko díky velikosti a charakteru tamního trhu umožňuje realizaci transakcí v potřebných objemech a s požadovanou výnosností, jichž je na relativně malém domácím trhu nedostatek. Naše portfolio kancelářských budov je tak rozloženo jak dle kvality a odvětvového zaměření nájemců, tak i dle země původu, což výrazně přispívá k diverzifikaci a stabilitě fondu.

Face2Face Business Campus

Face2Face Business Campus

Office Park Łużycka

Office Park Łużycka

Administrativní komplex Tensor

Administrativní komplex Tensor

Szyperská Office Center

Szyperská Office Center

Business Center Bohemia

Business Center Bohemia

Pekařská Office Park

Pekařská Office Park

Avenir E

Avenir E

Karla Engliše 4

Karla Engliše 4

Royal Trakt Offices

Royal Trakt Offices

Vila u Zvonařky

Vila u Zvonařky

Obchodní domy

Místo prémiových obchodních center, která mohou být významně vystavena vnějším vlivům včetně úbytku turistů, se INVESTIKA realitní fond zaměřuje na menší a střední lokální centra pro každodenní nakupování, jež dobře odolávají případným turbulencím na trhu. Příkladem je obchodní centrum Galerie Butovice, které sází na rezidenční a kancelářskou komunitu v oblíbené lokalitě v blízkosti metra Nové Butovice v Praze 5.

Galerie Butovice

Galerie Butovice

Logistická, průmyslová a datová centra

V současnosti se jedná o jeden z nejžádanějších sektorů, který výrazně posiluje. Dlouhodobým faktorem jeho růstu je mimo jiné rozšiřování e-commerce, jež ke svému fungování potřebuje logistické zázemí. Tento sektor se vyznačuje vysokou mírou obsazenosti a nízkou nabídkou vhodných budov na trhu. Hodnota logistických nemovitostí je tvořena zejména dlouhodobými nájemními smlouvami a atraktivitou lokalit s důrazem na dobrou dopravní dostupnost.

Výrobně-logistický areál ADIENT

Výrobně-logistický areál ADIENT

C.S.Cargo

C.S.Cargo

Datové a business centrum

Datové a business centrum

Servisní centra MAN Truck & Bus

Servisní centra MAN Truck & Bus

Bankovní domy

Tyto svou povahou konzervativní nemovitosti fungují v portfoliu INVESTIKA realitního fondu zejména jako stabilizační prvek, protože mezi jejich dlouhodobé nájemce patří největší české banky. Finanční sektor v Česku v minulosti opakovaně prokázal silnou odolnost vůči ekonomickým a tržním výkyvům. Výhodou bankovních nemovitostí v majetku fondu je rovněž jejich regionální diverzifikace a poloha ve frekventovaných lokalitách velkých českých měst.

Portfolio bankovních domů

Portfolio bankovních domů

Rezidence

Luxusní rezidenční segment v Česku i zahraničí vnímáme jako důležitou doplňkovou součást portfolia. Ty jsou zaměřené na rostoucí skupinu velmi movitých lidí v Evropě, kteří mají velké množství disponibilních finančních prostředků a nejsou zdaleka tak citliví vůči tržním výkyvům jako běžný spotřebitel. Tento typ nemovitostí v turisticky atraktivních lokalitách nezlevňuje ani v ekonomicky horších časech a v našem portfoliu dlouhodobě plní stabilizační úlohu. 

MOLO Lipno Residence

MOLO Lipno Residence

Portfolio trofejních rezidencí

Portfolio trofejních rezidencí

Grand Sea Villas

Grand Sea Villas

Ostatní

Tato aktiva mají v portfoliu doplňkovou funkci. Jedná se o nemovitosti, které jsou určené například k developerské činnosti, pronájmu nebo výhodnému prodeji. Fondu přinášejí výnos díky růstu jejich hodnoty v čase, marži z prodeje nebo jejich zhodnocení prostřednictvím rekonstrukce či developmentu.

Resort Fažana

Resort Fažana

Zámek Mitrovicz

Zámek Mitrovicz

Váháte?
Pomůže vám aplikace i specialisté

Na investování nemusíte být sami. Pokud chcete, aby vám s výběrem poradil specialista a nastavil vám vše na míru od A do Z, obraťte se na svého finančního poradce, nebo si ho najděte z řad s námi spolupracujících investičních zprostředkovatelů. Poradce spolu s vámi sestaví finanční plán, který plně zohlední vaši situaci, cíle i toleranci k riziku. Jestliže už víte, jakou investici hledáte, ale chtěli byste vidět černé na bílém, co vám do budoucna může přinést, pomůže vám naše mobilní aplikace INVESTIKA pod palcem.

INVESTiční fondy

Co jsou investiční fondy?

Investiční fondy představují způsob, jak společně investovat peníze. Když vložíte peníze do daného investičního fondu, profesionální fondový manažer se postará o jejich rozmístění podle nastavené strategie fondu – například do nemovitostí, akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Vy tak nemusíte složitě uvažovat, do čeho konkrétně investovat, ale získáte podíl na portfoliu sestaveném a spravovaném odborníky, kteří se starají o to, aby se vaše peníze zhodnocovaly tak, jak mají.

Mobilní aplikace

Mějte své investice vždy pod palcem!

Stáhněte si aplikaci

Informace o fondu

Typ fondu

speciální fond kolektivního investování, otevřený podílový fond

Doporučený investiční horizont

5 let

Frekvence oceňování a obchodování

měsíčně

Min. investice (pravidelná i jednorázová)

100 Kč

Měna fondu

CZK

Měna třídy

CZK

ISIN třídy

CZ0008474830

Vstupní poplatek

max. 4 % 

Výstupní poplatek

0 %

Poplatek za obhospodařování (z hodnoty fondového kapitálu p.a.)

1,70% 

Poplatek za administraci (z hodnoty fondového kapitálu p.a.)

0,15% 

Datum vzniku fondu

16.9.2015

Datum vzniku třídy

16.9.2015

Obhospodařovatel a administrátor fondu

INVESTIKA, investiční společnost, a.s.

Depozitář fondu

Česká spořitelna a.s.

Auditor fondu

Audit One s.r.o.

Všechny třídy fondu

CZK, EUR, Profesionální

Typ fondu

speciální fond kolektivního investování, otevřený podílový fond

Doporučený investiční horizont

5 let

Frekvence oceňování a obchodování

měsíčně

Min. investice (pravidelná i jednorázová)

4 EUR

Měna fondu

CZK

Měna třídy

EUR

ISIN třídy

CZ0008475902

Vstupní poplatek

max. 4 % 

Výstupní poplatek

0 %

Poplatek za obhospodařování (z hodnoty fondového kapitálu p.a.)

1,70% 

Poplatek za administraci (z hodnoty fondového kapitálu p.a.)

0,15% 

Datum vzniku fondu

16.9.2015

Datum vzniku třídy

1.1.2020 (podílové listy poprvé vydány k 30.4.2020)

Obhospodařovatel a administrátor fondu

INVESTIKA, investiční společnost, a.s.

Depozitář fondu

Česká spořitelna a.s.

Auditor fondu

Audit One s.r.o.

Všechny třídy fondu

CZK, EUR, Profesionální

Typ fondu

speciální fond kolektivního investování, otevřený podílový fond

Doporučený investiční horizont

5 let a více

Frekvence oceňování a obchodování

měsíčně

Min. investice (pravidelná i jednorázová)

10 000 000 Kč

Měna fondu

CZK

Měna třídy

CZK

ISIN třídy

CZ0008476314

Vstupní poplatek

neuplatňuje se

Výstupní poplatek

neuplatňuje se

Poplatek za obhospodařování (z hodnoty fondového kapitálu p.a.)

0,85 % 

Poplatek za administraci (z hodnoty fondového kapitálu p.a.)

0,05 % 

Datum vzniku fondu

16.9.2015

Datum vzniku třídy

25.1.2024

Obhospodařovatel a administrátor fondu

INVESTIKA, investiční společnost, a.s.

Depozitář fondu

Česká spořitelna a.s.

Auditor fondu

Audit One s.r.o.

Všechny třídy fondu

CZK, EUR, Profesionální

Graf vývoje hodnoty podílového listu INVESTIKA realitní fond

Informace o výkonnosti a majetku fondu

Březen 2024

Výkonnost fondu za třídu CZK

data k 31.3.2024 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída CZK)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída CZK)

1M

0,53%

--

3M

1,16%

0,39%

6M

3,40%

0,57%

12M

5,80%

0,48%

za poslední 3 roky

20,28%

0,56%

za posledních 5 let

31,83%

0,53%

za aktuální rok

1,16%

0,39%

od vzniku fondu

54,33%

0,54%

Podílové listy třídy CZK
Údaje k datu 31.3.2024 (třída CZK)

Hodnota podílového listu

1,5433 CZK

Fondový kapitál

17 351 313 238,23 CZK

Aktuální počet vydaných podílových listů

11 243 197 730ks

Celkový počet vydaných podílových listů

14 110 016 119ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

2 866 818 389ks

Údaje k datu 01.04.2024 - 30.04.2024 (třída CZK)

Počet vydaných podílových listů za období

202 954 757ks

Počet odkoupených podílových listů za období

100 020 715ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

313 220 107,89 CZK

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

154 361 969,56 CZK

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.3.2024 (celý fond)

Fondový kapitál

17 953 100 715,39 CZK

Aktiva celkem

18 716 801 880,45 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

58,40%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

18,55%

Vklady v bankách

2,56%

Investiční nástroje

4,06%

Ostatní

16,43%

Únor 2024

Výkonnost fondu za třídu CZK

data k 29.2.2024 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída CZK)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída CZK)

1M

0,34%

--

3M

1,17%

0,39%

6M

3,14%

0,52%

12M

5,62%

0,47%

za poslední 3 roky

20,54%

0,57%

za posledních 5 let

31,31%

0,52%

za aktuální rok

0,63%

0,31%

od vzniku fondu

53,52%

0,54%

Podílové listy třídy CZK
Údaje k datu 29.2.2024 (třída CZK)

Hodnota podílového listu

1,5352 CZK

Fondový kapitál

17 073 241 630,54 CZK

Aktuální počet vydaných podílových listů

11 121 505 746ks

Celkový počet vydaných podílových listů

13 902 471 794ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

2 780 966 048ks

Údaje k datu 01.03.2024 - 31.03.2024 (třída CZK)

Počet vydaných podílových listů za období

207 544 325ks

Počet odkoupených podílových listů za období

85 852 341ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

318 622 092,39 CZK

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

131 800 513,68 CZK

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 29.2.2024 (celý fond)

Fondový kapitál

17 665 445 075,40 CZK

Aktiva celkem

18 473 414 454,61 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

58,34%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

19,18%

Vklady v bankách

2,71%

Investiční nástroje

4,09%

Ostatní

15,68%

Leden 2024

Výkonnost fondu za třídu CZK

data k 31.1.2024 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída CZK)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída CZK)

1M

0,29%

--

3M

2,14%

0,71%

6M

3,24%

0,54%

12M

5,73%

0,48%

za poslední 3 roky

19,91%

0,55%

za posledních 5 let

31,07%

0,52%

za aktuální rok

0,29%

0,29%

od vzniku fondu

53,00%

0,54%

Podílové listy třídy CZK
Údaje k datu 31.1.2024 (třída CZK)

Hodnota podílového listu

1,5300 CZK

Fondový kapitál

16 836 857 370,47 CZK

Aktuální počet vydaných podílových listů

11 004 815 557ks

Celkový počet vydaných podílových listů

13 712 366 376ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

2 707 550 819ks

Údaje k datu 01.02.2024 - 29.02.2024 (třída CZK)

Počet vydaných podílových listů za období

190 105 418ks

Počet odkoupených podílových listů za období

73 415 229ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

290 861 289,54 CZK

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

112 325 300,37 CZK

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.1.2024 (celý fond)

Fondový kapitál

17 402 327 251,17 CZK

Aktiva celkem

18 093 206 981,84 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

58,07%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

19,45%

Vklady v bankách

2,56%

Investiční nástroje

4,16%

Ostatní

15,76%

Prosinec 2023

Výkonnost fondu za třídu CZK

data k 31.12.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída CZK)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída CZK)

1M

0,53%

--

3M

2,21%

0,74%

6M

3,21%

0,53%

12M

5,84%

0,49%

za poslední 3 roky

19,51%

0,54%

za posledních 5 let

30,84%

0,51%

za aktuální rok

5,84%

0,49%

od vzniku fondu

52,56%

0,54%

Podílové listy třídy CZK
Údaje k datu 31.12.2023 (třída CZK)

Hodnota podílového listu

1,5256 CZK

Fondový kapitál

16 649 407 324,36 CZK

Aktuální počet vydaných podílových listů

10 913 646 440ks

Celkový počet vydaných podílových listů

13 547 583 420ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

2 633 936 980ks

Údaje k datu 01.01.2024 - 31.01.2024 (třída CZK)

Počet vydaných podílových listů za období

164 782 956ks

Počet odkoupených podílových listů za období

73 613 839ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

251 392 895,46 CZK

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

112 305 272,74 CZK

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.12.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

17 191 450 488,00 CZK

Aktiva celkem

17 802 395 934,18 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

58,58%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

19,63%

Vklady v bankách

2,02%

Investiční nástroje

4,20%

Ostatní

15,57%

Listopad 2023

Výkonnost fondu za třídu CZK

data k 30.11.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída CZK)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída CZK)

1M

1,30%

--

3M

1,95%

0,65%

6M

3,40%

0,57%

12M

5,48%

0,46%

za poslední 3 roky

20,17%

0,56%

za posledních 5 let

30,61%

0,51%

za aktuální rok

5,28%

0,48%

od vzniku fondu

51,75%

0,53%

Podílové listy třídy CZK
Údaje k datu 30.11.2023 (třída CZK)

Hodnota podílového listu

1,5175 CZK

Fondový kapitál

16 411 502 397,02 CZK

Aktuální počet vydaných podílových listů

10 815 059 997ks

Celkový počet vydaných podílových listů

13 367 558 144ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

2 552 498 147ks

Údaje k datu 01.12.2023 - 31.12.2023 (třída CZK)

Počet vydaných podílových listů za období

180 025 276ks

Počet odkoupených podílových listů za období

81 438 833ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

273 188 451,51 CZK

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

123 583 430,34 CZK

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 30.11.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

16 945 641 826,98 CZK

Aktiva celkem

17 425 563 936,05 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

58,17%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

19,78%

Vklady v bankách

2,72%

Investiční nástroje

4,27%

Ostatní

15,06%

Říjen 2023

Výkonnost fondu za třídu CZK

data k 31.10.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída CZK)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída CZK)

1M

0,36%

--

3M

1,08%

0,36%

6M

2,41%

0,40%

12M

4,50%

0,37%

za poslední 3 roky

18,40%

0,51%

za posledních 5 let

30,85%

0,51%

za aktuální rok

3,93%

0,39%

od vzniku fondu

49,80%

0,52%

Podílové listy třídy CZK
Údaje k datu 31.10.2023 (třída CZK)

Hodnota podílového listu

1,4980 CZK

Fondový kapitál

16 020 288 422,54 CZK

Aktuální počet vydaných podílových listů

10 694 657 324ks

Celkový počet vydaných podílových listů

13 169 584 375ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

2 474 927 051ks

Údaje k datu 01.11.2023 - 30.11.2023 (třída CZK)

Počet vydaných podílových listů za období

197 973 769ks

Počet odkoupených podílových listů za období

77 571 096ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

296 564 739,39 CZK

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

116 201 501,75 CZK

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.10.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

16 514 889 059,32 CZK

Aktiva celkem

17 162 060 734,94 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

58,38%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

20,11%

Vklady v bankách

2,89%

Investiční nástroje

4,31%

Ostatní

14,31%

Září 2023

Výkonnost fondu za třídu CZK

data k 30.9.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída CZK)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída CZK)

1M

0,28%

--

3M

0,97%

0,32%

6M

2,32%

0,39%

12M

4,69%

0,39%

za poslední 3 roky

18,58%

0,52%

za posledních 5 let

30,51%

0,51%

za aktuální rok

3,55%

0,39%

od vzniku fondu

49,26%

0,52%

Podílové listy třídy CZK
Údaje k datu 30.9.2023 (třída CZK)

Hodnota podílového listu

1,4926 CZK

Fondový kapitál

15 820 885 777,83 CZK

Aktuální počet vydaných podílových listů

10 599 835 472ks

Celkový počet vydaných podílových listů

13 002 456 116ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

2 402 620 644ks

Údaje k datu 01.10.2023 - 31.10.2023 (třída CZK)

Počet vydaných podílových listů za období

167 128 259ks

Počet odkoupených podílových listů za období

72 306 407ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

249 455 644,92 CZK

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

107 924 543,11 CZK

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 30.9.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

16 286 632 982,52 CZK

Aktiva celkem

16 828 560 842,61 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

58,71%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

20,44%

Vklady v bankách

2,73%

Investiční nástroje

4,38%

Ostatní

13,74%

Srpen 2023

Výkonnost fondu za třídu CZK

data k 31.8.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída CZK)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída CZK)

1M

0,44%

--

3M

1,42%

0,47%

6M

2,41%

0,40%

12M

5,19%

0,43%

za poslední 3 roky

19,39%

0,54%

za posledních 5 let

30,55%

0,51%

za aktuální rok

3,27%

0,41%

od vzniku fondu

48,85%

0,52%

Podílové listy třídy CZK
Údaje k datu 31.8.2023 (třída CZK)

Hodnota podílového listu

1,4885 CZK

Fondový kapitál

15 620 075 560,09 CZK

Aktuální počet vydaných podílových listů

10 493 573 507ks

Celkový počet vydaných podílových listů

12 823 339 339ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

2 329 765 832ks

Údaje k datu 01.09.2023 - 30.09.2023 (třída CZK)

Počet vydaných podílových listů za období

179 116 777ks

Počet odkoupených podílových listů za období

72 854 812ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

266 615 340,51 CZK

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

108 444 387,60 CZK

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.8.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

16 052 399 408,31 CZK

Aktiva celkem

16 526 020 983,17 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

58,91%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

20,87%

Vklady v bankách

3,02%

Investiční nástroje

4,43%

Ostatní

12,77%

Červenec 2023

Výkonnost fondu za třídu CZK

data k 31.7.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída CZK)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída CZK)

1M

0,26%

--

3M

1,31%

0,44%

6M

2,41%

0,40%

12M

5,46%

0,45%

za poslední 3 roky

19,04%

0,53%

za posledních 5 let

30,10%

0,50%

za aktuální rok

2,82%

0,40%

od vzniku fondu

48,20%

0,52%

Podílové listy třídy CZK
Údaje k datu 31.7.2023 (třída CZK)

Hodnota podílového listu

1,4820 CZK

Fondový kapitál

15 412 837 730,27 CZK

Aktuální počet vydaných podílových listů

10 399 828 524ks

Celkový počet vydaných podílových listů

12 671 578 092ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

2 271 749 568ks

Údaje k datu 01.08.2023 - 31.08.2023 (třída CZK)

Počet vydaných podílových listů za období

151 761 247ks

Počet odkoupených podílových listů za období

58 016 264ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

224 910 165,42 CZK

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

85 980 103,34 CZK

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.7.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

15 826 070 013,75 CZK

Aktiva celkem

16 588 710 831,93 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

59,45%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

20,66%

Vklady v bankách

2,63%

Investiční nástroje

4,39%

Ostatní

12,87%

Červen 2023

Výkonnost fondu za třídu CZK

data k 30.6.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída CZK)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída CZK)

1M

0,72%

--

3M

1,34%

0,45%

6M

2,55%

0,43%

12M

6,23%

0,52%

za poslední 3 roky

18,86%

0,52%

za posledních 5 let

30,25%

0,50%

za aktuální rok

2,55%

0,43%

od vzniku fondu

47,82%

0,52%

Podílové listy třídy CZK
Údaje k datu 30.6.2023 (třída CZK)

Hodnota podílového listu

1,4782 CZK

Fondový kapitál

15 170 561 191,87 CZK

Aktuální počet vydaných podílových listů

10 262 838 385ks

Celkový počet vydaných podílových listů

12 459 019 459ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

2 196 181 074ks

Údaje k datu 01.07.2023 - 31.07.2023 (třída CZK)

Počet vydaných podílových listů za období

212 558 633ks

Počet odkoupených podílových listů za období

75 568 494ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

314 204 150,89 CZK

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

111 705 348,01 CZK

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 30.6.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

15 558 550 605,75 CZK

Aktiva celkem

16 615 923 768,54 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

53,87%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

19,58%

Vklady v bankách

7,78%

Investiční nástroje

4,36%

Ostatní

14,41%

Květen 2023

Výkonnost fondu za třídu CZK

data k 31.5.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída CZK)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída CZK)

1M

0,33%

--

3M

0,97%

0,32%

6M

2,02%

0,34%

12M

7,24%

0,60%

za poslední 3 roky

18,22%

0,51%

za posledních 5 let

31,90%

0,53%

za aktuální rok

1,82%

0,36%

od vzniku fondu

46,76%

0,51%

Podílové listy třídy CZK
Údaje k datu 31.5.2023 (třída CZK)

Hodnota podílového listu

1,4676 CZK

Fondový kapitál

14 879 518 725,88 CZK

Aktuální počet vydaných podílových listů

10 138 425 874ks

Celkový počet vydaných podílových listů

12 254 369 893ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

2 115 944 019ks

Údaje k datu 01.06.2023 - 30.06.2023 (třída CZK)

Počet vydaných podílových listů za období

204 649 566ks

Počet odkoupených podílových listů za období

80 237 055ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

300 343 719,42 CZK

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

117 755 902,11 CZK

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.5.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

15 237 388 575,80 CZK

Aktiva celkem

16 203 655 743,33 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

53,99%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

20,53%

Vklady v bankách

5,34%

Investiční nástroje

4,45%

Ostatní

15,69%

Duben 2023

Výkonnost fondu za třídu CZK

data k 30.4.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída CZK)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída CZK)

1M

0,28%

--

3M

1,08%

0,36%

6M

2,04%

0,34%

12M

7,06%

0,59%

za poslední 3 roky

18,18%

0,50%

za posledních 5 let

31,57%

0,53%

za aktuální rok

1,48%

0,37%

od vzniku fondu

46,28%

0,51%

Podílové listy třídy CZK
Údaje k datu 30.4.2023 (třída CZK)

Hodnota podílového listu

1,4628 CZK

Fondový kapitál

14 677 647 716,60 CZK

Aktuální počet vydaných podílových listů

10 034 163 615ks

Celkový počet vydaných podílových listů

12 084 183 490ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

2 050 019 875ks

Údaje k datu 01.05.2023 - 31.05.2023 (třída CZK)

Počet vydaných podílových listů za období

170 186 403ks

Počet odkoupených podílových listů za období

65 924 144ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

248 948 644,53 CZK

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

96 433 837,76 CZK

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 30.4.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

15 017 439 119,86 CZK

Aktiva celkem

16 035 051 151,11 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

53,42%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

21,15%

Vklady v bankách

5,49%

Investiční nástroje

4,47%

Ostatní

15,47%

Březen 2023

Výkonnost fondu za třídu CZK

data k 31.3.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída CZK)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída CZK)

1M

0,36%

--

3M

1,20%

0,40%

6M

2,31%

0,39%

12M

7,17%

0,60%

za poslední 3 roky

18,11%

0,50%

za posledních 5 let

31,12%

0,52%

za aktuální rok

1,20%

0,40%

od vzniku fondu

45,87%

0,52%

Podílové listy třídy CZK
Údaje k datu 31.3.2023 (třída CZK)

Hodnota podílového listu

1,4587 CZK

Fondový kapitál

14 434 571 551,93 CZK

Aktuální počet vydaných podílových listů

9 895 764 562ks

Celkový počet vydaných podílových listů

11 854 772 809ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

1 959 008 247ks

Údaje k datu 01.04.2023 - 30.04.2023 (třída CZK)

Počet vydaných podílových listů za období

229 410 681ks

Počet odkoupených podílových listů za období

91 011 628ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

334 641 391,47 CZK

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

132 758 662,05 CZK

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.3.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

14 749 528 785,62 CZK

Aktiva celkem

15 880 300 655,47 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

53,83%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

21,24%

Vklady v bankách

5,26%

Investiční nástroje

4,74%

Ostatní

14,93%

Únor 2023

Výkonnost fondu za třídu CZK

data k 28.2.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída CZK)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída CZK)

1M

0,44%

--

3M

1,04%

0,35%

6M

2,72%

0,45%

12M

7,44%

0,62%

za poslední 3 roky

18,18%

0,51%

za posledních 5 let

30,66%

0,51%

za aktuální rok

0,84%

0,42%

od vzniku fondu

45,35%

0,52%

Podílové listy třídy CZK
Údaje k datu 28.2.2023 (třída CZK)

Hodnota podílového listu

1,4535 CZK

Fondový kapitál

14 200 399 875,79 CZK

Aktuální počet vydaných podílových listů

9 770 029 761ks

Celkový počet vydaných podílových listů

11 648 887 519ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

1 878 857 758ks

Údaje k datu 01.03.2023 - 31.03.2023 (třída CZK)

Počet vydaných podílových listů za období

205 885 290ks

Počet odkoupených podílových listů za období

80 150 489ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

299 254 234,18 CZK

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

116 498 735,84 CZK

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 28.2.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

14 494 839 886,26 CZK

Aktiva celkem

15 930 569 881,49 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

53,86%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

20,77%

Vklady v bankách

7,62%

Investiční nástroje

4,70%

Ostatní

13,05%

Leden 2023

Výkonnost fondu za třídu CZK

data k 31.1.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída CZK)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída CZK)

1M

0,40%

--

3M

0,95%

0,32%

6M

2,97%

0,50%

12M

7,09%

0,59%

za poslední 3 roky

18,29%

0,51%

za posledních 5 let

30,11%

0,50%

za aktuální rok

0,40%

0,40%

od vzniku fondu

44,71%

0,51%

Podílové listy třídy CZK
Údaje k datu 31.1.2023 (třída CZK)

Hodnota podílového listu

1,4471 CZK

Fondový kapitál

13 953 986 592,40 CZK

Aktuální počet vydaných podílových listů

9 642 752 674ks

Celkový počet vydaných podílových listů

11 452 838 937ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

1 810 086 263ks

Údaje k datu 01.02.2023 - 28.02.2023 (třída CZK)

Počet vydaných podílových listů za období

196 048 582ks

Počet odkoupených podílových listů za období

68 771 495ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

283 701 939,84 CZK

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

99 519 230,75 CZK

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.1.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

14 234 179 457,57 CZK

Aktiva celkem

15 775 838 153,69 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

53,49%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

21,36%

Vklady v bankách

7,58%

Investiční nástroje

4,72%

Ostatní

12,85%

Březen 2024

Výkonnost fondu za třídu EUR

data k 31.3.2024 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída EUR)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída EUR)

1M

0,70%

--

3M

-1,04%

-0,35%

6M

-0,35%

-0,06%

12M

-1,38%

-0,11%

za poslední 3 roky

16,26%

0,45%

za posledních 5 let

0,00%

0,00%

za aktuální rok

-1,04%

-0,35%

od vzniku fondu

25,16%

0,54%

Podílové listy třídy EUR
Údaje k datu 31.3.2024 (třída EUR)

Hodnota podílového listu

0,0572 EUR

Fondový kapitál

23 770 632,34 EUR

Aktuální počet vydaných podílových listů

415 669 058ks

Celkový počet vydaných podílových listů

469 345 256ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

53 676 198ks

Údaje k datu 01.04.2024 - 30.04.2024 (třída EUR)

Počet vydaných podílových listů za období

8 913 592ks

Počet odkoupených podílových listů za období

9 902 223ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

509 857,57 EUR

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

566 407,16 EUR

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.3.2024 (celý fond)

Fondový kapitál

17 953 100 715,39 CZK

Aktiva celkem

18 716 801 880,45 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

58,40%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

18,55%

Vklady v bankách

2,56%

Investiční nástroje

4,06%

Ostatní

16,43%

Únor 2024

Výkonnost fondu za třídu EUR

data k 29.2.2024 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída EUR)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída EUR)

1M

-1,22%

--

3M

-2,91%

-0,97%

6M

-1,73%

-0,29%

12M

-1,56%

-0,13%

za poslední 3 roky

16,39%

0,46%

za posledních 5 let

0,00%

0,00%

za aktuální rok

-1,73%

-0,87%

od vzniku fondu

24,29%

0,53%

Podílové listy třídy EUR
Údaje k datu 29.2.2024 (třída EUR)

Hodnota podílového listu

0,0568 EUR

Fondový kapitál

23 351 870,85 EUR

Aktuální počet vydaných podílových listů

411 379 446ks

Celkový počet vydaných podílových listů

454 439 367ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

43 059 921ks

Údaje k datu 01.03.2024 - 31.03.2024 (třída EUR)

Počet vydaných podílových listů za období

14 905 889ks

Počet odkoupených podílových listů za období

10 616 277ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

846 654,09 EUR

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

603 004,55 EUR

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 29.2.2024 (celý fond)

Fondový kapitál

17 665 445 075,40 CZK

Aktiva celkem

18 473 414 454,61 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

58,34%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

19,18%

Vklady v bankách

2,71%

Investiční nástroje

4,09%

Ostatní

15,68%

Leden 2024

Výkonnost fondu za třídu EUR

data k 31.1.2024 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída EUR)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída EUR)

1M

-0,52%

--

3M

0,52%

0,17%

6M

-0,69%

-0,12%

12M

1,77%

0,15%

za poslední 3 roky

18,80%

0,52%

za posledních 5 let

0,00%

0,00%

za aktuální rok

-0,52%

-0,52%

od vzniku fondu

25,82%

0,57%

Podílové listy třídy EUR
Údaje k datu 31.1.2024 (třída EUR)

Hodnota podílového listu

0,0575 EUR

Fondový kapitál

22 723 322,51 EUR

Aktuální počet vydaných podílových listů

394 913 759ks

Celkový počet vydaných podílových listů

436 528 321ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

41 614 562ks

Údaje k datu 01.02.2024 - 29.02.2024 (třída EUR)

Počet vydaných podílových listů za období

17 911 046ks

Počet odkoupených podílových listů za období

1 445 359ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

1 029 885,72 EUR

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

83 108,16 EUR

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.1.2024 (celý fond)

Fondový kapitál

17 402 327 251,17 CZK

Aktiva celkem

18 093 206 981,84 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

58,07%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

19,45%

Vklady v bankách

2,56%

Investiční nástroje

4,16%

Ostatní

15,76%

Prosinec 2023

Výkonnost fondu za třídu EUR

data k 31.12.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída EUR)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída EUR)

1M

-1,20%

--

3M

0,70%

0,23%

6M

-0,69%

-0,11%

12M

3,40%

0,28%

za poslední 3 roky

20,42%

0,57%

za posledních 5 let

0,00%

0,00%

za aktuální rok

3,40%

0,28%

od vzniku fondu

26,48%

0,60%

Podílové listy třídy EUR
Údaje k datu 31.12.2023 (třída EUR)

Hodnota podílového listu

0,0578 EUR

Fondový kapitál

21 922 878,21 EUR

Aktuální počet vydaných podílových listů

379 311 678ks

Celkový počet vydaných podílových listů

417 088 281ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

37 776 603ks

Údaje k datu 01.01.2024 - 31.01.2024 (třída EUR)

Počet vydaných podílových listů za období

19 440 040ks

Počet odkoupených podílových listů za období

3 837 959ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

1 123 634,58 EUR

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

221 834,04 EUR

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.12.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

17 191 450 488,00 CZK

Aktiva celkem

17 802 395 934,18 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

58,58%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

19,63%

Vklady v bankách

2,02%

Investiční nástroje

4,20%

Ostatní

15,57%

Listopad 2023

Výkonnost fondu za třídu EUR

data k 30.11.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída EUR)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída EUR)

1M

2,27%

--

3M

1,21%

0,40%

6M

1,39%

0,23%

12M

5,79%

0,48%

za poslední 3 roky

22,90%

0,64%

za posledních 5 let

0,00%

0,00%

za aktuální rok

4,65%

0,42%

od vzniku fondu

28,01%

0,65%

Podílové listy třídy EUR
Údaje k datu 30.11.2023 (třída EUR)

Hodnota podílového listu

0,0585 EUR

Fondový kapitál

21 990 095,92 EUR

Aktuální počet vydaných podílových listů

375 821 772ks

Celkový počet vydaných podílových listů

400 805 569ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

24 983 797ks

Údaje k datu 01.12.2023 - 31.12.2023 (třída EUR)

Počet vydaných podílových listů za období

16 282 712ks

Počet odkoupených podílových listů za období

12 792 806ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

952 539,21 EUR

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

748 379,16 EUR

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 30.11.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

16 945 641 826,98 CZK

Aktiva celkem

17 425 563 936,05 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

58,17%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

19,78%

Vklady v bankách

2,72%

Investiční nástroje

4,27%

Ostatní

15,06%

Říjen 2023

Výkonnost fondu za třídu EUR

data k 31.10.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída EUR)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída EUR)

1M

-0,35%

--

3M

-1,21%

-0,40%

6M

-1,55%

-0,26%

12M

4,38%

0,36%

za poslední 3 roky

24,62%

0,68%

za posledních 5 let

0,00%

0,00%

za aktuální rok

2,33%

0,23%

od vzniku fondu

25,16%

0,60%

Podílové listy třídy EUR
Údaje k datu 31.10.2023 (třída EUR)

Hodnota podílového listu

0,0572 EUR

Fondový kapitál

20 138 462,41 EUR

Aktuální počet vydaných podílových listů

352 349 304ks

Celkový počet vydaných podílových listů

372 913 442ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

20 564 138ks

Údaje k datu 01.11.2023 - 30.11.2023 (třída EUR)

Počet vydaných podílových listů za období

27 892 127ks

Počet odkoupených podílových listů za období

4 419 659ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

1 595 429,73 EUR

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

252 804,49 EUR

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.10.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

16 514 889 059,32 CZK

Aktiva celkem

17 162 060 734,94 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

58,38%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

20,11%

Vklady v bankách

2,89%

Investiční nástroje

4,31%

Ostatní

14,31%

Září 2023

Výkonnost fondu za třídu EUR

data k 30.9.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída EUR)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída EUR)

1M

-0,69%

--

3M

-1,37%

-0,46%

6M

-1,03%

-0,17%

12M

5,51%

0,46%

za poslední 3 roky

25,60%

0,71%

za posledních 5 let

0,00%

0,00%

za aktuální rok

2,68%

0,30%

od vzniku fondu

25,60%

0,62%

Podílové listy třídy EUR
Údaje k datu 30.9.2023 (třída EUR)

Hodnota podílového listu

0,0574 EUR

Fondový kapitál

19 135 053,60 EUR

Aktuální počet vydaných podílových listů

333 316 154ks

Celkový počet vydaných podílových listů

352 778 850ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

19 462 696ks

Údaje k datu 01.10.2023 - 31.10.2023 (třída EUR)

Počet vydaných podílových listů za období

20 134 592ks

Počet odkoupených podílových listů za období

1 101 442ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

1 155 725,80 EUR

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

63 222,78 EUR

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 30.9.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

16 286 632 982,52 CZK

Aktiva celkem

16 828 560 842,61 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

58,71%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

20,44%

Vklady v bankách

2,73%

Investiční nástroje

4,38%

Ostatní

13,74%

Srpen 2023

Výkonnost fondu za třídu EUR

data k 31.8.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída EUR)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída EUR)

1M

-0,17%

--

3M

0,17%

0,06%

6M

0,17%

0,03%

12M

7,04%

0,59%

za poslední 3 roky

23,50%

0,65%

za posledních 5 let

0,00%

0,00%

za aktuální rok

3,40%

0,42%

od vzniku fondu

26,48%

0,66%

Podílové listy třídy EUR
Údaje k datu 31.8.2023 (třída EUR)

Hodnota podílového listu

0,0578 EUR

Fondový kapitál

17 957 376,87 EUR

Aktuální počet vydaných podílových listů

310 584 323ks

Celkový počet vydaných podílových listů

327 670 092ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

17 085 769ks

Údaje k datu 01.09.2023 - 30.09.2023 (třída EUR)

Počet vydaných podílových listů za období

25 108 758ks

Počet odkoupených podílových listů za období

2 376 927ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

1 451 286,45 EUR

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

137 386,38 EUR

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.8.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

16 052 399 408,31 CZK

Aktiva celkem

16 526 020 983,17 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

58,91%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

20,87%

Vklady v bankách

3,02%

Investiční nástroje

4,43%

Ostatní

12,77%

Červenec 2023

Výkonnost fondu za třídu EUR

data k 31.7.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída EUR)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída EUR)

1M

-0,52%

--

3M

-0,34%

-0,11%

6M

2,48%

0,41%

12M

8,02%

0,67%

za poslední 3 roky

23,98%

0,67%

za posledních 5 let

0,00%

0,00%

za aktuální rok

3,58%

0,51%

od vzniku fondu

26,70%

0,68%

Podílové listy třídy EUR
Údaje k datu 31.7.2023 (třída EUR)

Hodnota podílového listu

0,0579 EUR

Fondový kapitál

17 282 822,40 EUR

Aktuální počet vydaných podílových listů

298 272 479ks

Celkový počet vydaných podílových listů

313 612 754ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

15 340 275ks

Údaje k datu 01.08.2023 - 31.08.2023 (třída EUR)

Počet vydaných podílových listů za období

14 057 338ks

Počet odkoupených podílových listů za období

1 745 494ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

813 919,98 EUR

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

101 064,11 EUR

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.7.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

15 826 070 013,75 CZK

Aktiva celkem

16 588 710 831,93 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

59,45%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

20,66%

Vklady v bankách

2,63%

Investiční nástroje

4,39%

Ostatní

12,87%

Červen 2023

Výkonnost fondu za třídu EUR

data k 30.6.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída EUR)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída EUR)

1M

0,87%

--

3M

0,34%

0,11%

6M

4,11%

0,69%

12M

10,23%

0,85%

za poslední 3 roky

26,25%

0,73%

za posledních 5 let

0,00%

0,00%

za aktuální rok

4,11%

0,69%

od vzniku fondu

27,35%

0,72%

Podílové listy třídy EUR
Údaje k datu 30.6.2023 (třída EUR)

Hodnota podílového listu

0,0582 EUR

Fondový kapitál

16 350 164,93 EUR

Aktuální počet vydaných podílových listů

280 942 914ks

Celkový počet vydaných podílových listů

293 328 266ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

12 385 352ks

Údaje k datu 01.07.2023 - 31.07.2023 (třída EUR)

Počet vydaných podílových listů za období

20 284 488ks

Počet odkoupených podílových listů za období

2 954 923ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

1 180 556,98 EUR

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

171 976,49 EUR

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 30.6.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

15 558 550 605,75 CZK

Aktiva celkem

16 615 923 768,54 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

53,87%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

19,58%

Vklady v bankách

7,78%

Investiční nástroje

4,36%

Ostatní

14,41%

Květen 2023

Výkonnost fondu za třídu EUR

data k 31.5.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída EUR)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída EUR)

1M

-0,69%

--

3M

0,00%

0,00%

6M

4,34%

0,72%

12M

10,75%

0,90%

za poslední 3 roky

25,71%

0,71%

za posledních 5 let

0,00%

0,00%

za aktuální rok

3,22%

0,64%

od vzniku fondu

26,26%

0,71%

Podílové listy třídy EUR
Údaje k datu 31.5.2023 (třída EUR)

Hodnota podílového listu

0,0577 EUR

Fondový kapitál

15 071 377,13 EUR

Aktuální počet vydaných podílových listů

261 078 977ks

Celkový počet vydaných podílových listů

272 204 134ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

11 125 157ks

Údaje k datu 01.06.2023 - 30.06.2023 (třída EUR)

Počet vydaných podílových listů za období

21 124 132ks

Počet odkoupených podílových listů za období

1 260 195ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

1 218 862,12 EUR

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

72 713,24 EUR

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.5.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

15 237 388 575,80 CZK

Aktiva celkem

16 203 655 743,33 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

53,99%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

20,53%

Vklady v bankách

5,34%

Investiční nástroje

4,45%

Ostatní

15,69%

Duben 2023

Výkonnost fondu za třídu EUR

data k 30.4.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída EUR)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída EUR)

1M

0,17%

--

3M

2,83%

0,94%

6M

6,02%

1,00%

12M

11,30%

0,94%

za poslední 3 roky

27,13%

0,75%

za posledních 5 let

0,00%

0,00%

za aktuální rok

3,94%

0,98%

od vzniku fondu

27,13%

0,75%

Podílové listy třídy EUR
Údaje k datu 30.4.2023 (třída EUR)

Hodnota podílového listu

0,0581 EUR

Fondový kapitál

14 456 132,88 EUR

Aktuální počet vydaných podílových listů

248 793 437ks

Celkový počet vydaných podílových listů

258 654 145ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

9 860 708ks

Údaje k datu 01.05.2023 - 31.05.2023 (třída EUR)

Počet vydaných podílových listů za období

13 549 989ks

Počet odkoupených podílových listů za období

1 264 449ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

787 254,72 EUR

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

73 464,49 EUR

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 30.4.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

15 017 439 119,86 CZK

Aktiva celkem

16 035 051 151,11 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

53,42%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

21,15%

Vklady v bankách

5,49%

Investiční nástroje

4,47%

Ostatní

15,47%

Březen 2023

Výkonnost fondu za třídu EUR

data k 31.3.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída EUR)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída EUR)

1M

0,52%

--

3M

3,76%

1,25%

6M

6,62%

1,10%

12M

10,69%

0,89%

za poslední 3 roky

0,00%

0,00%

za posledních 5 let

0,00%

0,00%

za aktuální rok

3,76%

1,25%

od vzniku fondu

26,91%

0,77%

Podílové listy třídy EUR
Údaje k datu 31.3.2023 (třída EUR)

Hodnota podílového listu

0,0580 EUR

Fondový kapitál

13 408 141,07 EUR

Aktuální počet vydaných podílových listů

231 292 138ks

Celkový počet vydaných podílových listů

238 142 983ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

6 850 845ks

Údaje k datu 01.04.2023 - 30.04.2023 (třída EUR)

Počet vydaných podílových listů za období

20 511 162ks

Počet odkoupených podílových listů za období

3 009 863ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

1 189 647,49 EUR

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

174 572,07 EUR

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.3.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

14 749 528 785,62 CZK

Aktiva celkem

15 880 300 655,47 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

53,83%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

21,24%

Vklady v bankách

5,26%

Investiční nástroje

4,74%

Ostatní

14,93%

Únor 2023

Výkonnost fondu za třídu EUR

data k 28.2.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída EUR)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída EUR)

1M

2,12%

--

3M

4,34%

1,45%

6M

6,85%

1,14%

12M

12,26%

1,02%

za poslední 3 roky

0,00%

0,00%

za posledních 5 let

0,00%

0,00%

za aktuální rok

3,22%

1,61%

od vzniku fondu

26,26%

0,77%

Podílové listy třídy EUR
Údaje k datu 28.2.2023 (třída EUR)

Hodnota podílového listu

0,0577 EUR

Fondový kapitál

12 532 028,54 EUR

Aktuální počet vydaných podílových listů

217 051 461ks

Celkový počet vydaných podílových listů

223 871 374ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

6 819 913ks

Údaje k datu 01.03.2023 - 31.03.2023 (třída EUR)

Počet vydaných podílových listů za období

14 271 609ks

Počet odkoupených podílových listů za období

30 932ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

823 471,73 EUR

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

1 784,77 EUR

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 28.2.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

14 494 839 886,26 CZK

Aktiva celkem

15 930 569 881,49 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

53,86%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

20,77%

Vklady v bankách

7,62%

Investiční nástroje

4,70%

Ostatní

13,05%

Leden 2023

Výkonnost fondu za třídu EUR

data k 31.1.2023 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída EUR)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída EUR)

1M

1,07%

--

3M

3,10%

1,03%

6M

5,41%

0,90%

12M

6,40%

0,53%

za poslední 3 roky

0,00%

0,00%

za posledních 5 let

0,00%

0,00%

za aktuální rok

1,07%

1,07%

od vzniku fondu

23,63%

0,72%

Podílové listy třídy EUR
Údaje k datu 31.1.2023 (třída EUR)

Hodnota podílového listu

0,0565 EUR

Fondový kapitál

11 777 758,10 EUR

Aktuální počet vydaných podílových listů

208 306 753ks

Celkový počet vydaných podílových listů

214 985 182ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

6 678 429ks

Údaje k datu 01.02.2023 - 28.02.2023 (třída EUR)

Počet vydaných podílových listů za období

8 886 192ks

Počet odkoupených podílových listů za období

141 484ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

502 070,05 EUR

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

7 993,85 EUR

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.1.2023 (celý fond)

Fondový kapitál

14 234 179 457,57 CZK

Aktiva celkem

15 775 838 153,69 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

53,49%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

21,36%

Vklady v bankách

7,58%

Investiční nástroje

4,72%

Ostatní

12,85%

Březen 2024

Výkonnost fondu za třídu PROFI

data k 31.3.2024 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída PROFI)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída PROFI)

1M

0,61%

--

3M

0,00%

0,00%

6M

0,00%

0,00%

12M

0,00%

0,00%

za poslední 3 roky

0,00%

0,00%

za posledních 5 let

0,00%

0,00%

za aktuální rok

0,00%

0,00%

od vzniku fondu

0,61%

0,61%

Podílové listy třídy PROFI
Údaje k datu 31.3.2024 (třída PROFI)

Hodnota podílového listu

1,5445 CZK

Fondový kapitál

271 625,72 CZK

Aktuální počet vydaných podílových listů

175 872ks

Celkový počet vydaných podílových listů

175 872ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

0ks

Údaje k datu 01.04.2024 - 30.04.2024 (třída PROFI)

Počet vydaných podílových listů za období

0ks

Počet odkoupených podílových listů za období

0ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

0,00 CZK

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

0,00 CZK

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 31.3.2024 (celý fond)

Fondový kapitál

17 953 100 715,39 CZK

Aktiva celkem

18 716 801 880,45 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

58,40%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

18,55%

Vklady v bankách

2,56%

Investiční nástroje

4,06%

Ostatní

16,43%

Únor 2024

Výkonnost fondu za třídu PROFI

data k 29.2.2024 Celková kumulativní výkonnost fondu (třída PROFI)  Průměrná měsíční výkonnost fondu (třída PROFI)

1M

53,52%

--

3M

53,52%

17,84%

6M

53,52%

8,92%

12M

53,52%

4,46%

za poslední 3 roky

0,00%

0,00%

za posledních 5 let

0,00%

0,00%

za aktuální rok

53,52%

26,76%

od vzniku fondu

19,16%

0,00%

Podílové listy třídy PROFI
Údaje k datu 29.2.2024 (třída PROFI)

Hodnota podílového listu

1,5352 CZK

Fondový kapitál

0,00 CZK

Aktuální počet vydaných podílových listů

0ks

Celkový počet vydaných podílových listů

0ks

Celkový počet odkoupených podílových listů

0ks

Údaje k datu 01.03.2024 - 31.03.2024 (třída PROFI)

Počet vydaných podílových listů za období

175 872ks

Počet odkoupených podílových listů za období

0ks

Částka, za kterou byly vydány podílové listy

269 998,69 CZK

Částka, za kterou byly odkoupeny podílové listy

0,00 CZK

Struktura majetku FONDU
Struktura majetku k datu 29.2.2024 (celý fond)

Fondový kapitál

17 665 445 075,40 CZK

Aktiva celkem

18 473 414 454,61 CZK

Z toho:

Účast v nemovitostních společnostech

58,34%

Půjčky nemovitostním společnostem (včetně úroků z půjček)

19,18%

Vklady v bankách

2,71%

Investiční nástroje

4,09%

Ostatní

15,68%

Dokumenty ke stažení

Časté dotazy

Otázky k realitnímu fondu INVESTIKA

Co si představit pod pojmem realitní fond?

Realitní fond, nazývaný také nemovitostní fond, umožňuje investovat do nemovitostí, na které byste sami finančně nedosáhli, nebo je neměli čas spravovat. Jako investoři do nemovitostí obdržíte podílové listy, díky kterým se podílíte na vlastnictví nemovitostí v portfoliu, a získáte výnos, který tvoří především příjmy z nájmů a vývoj hodnoty nemovitostí.

Proč investovat do realitního fondu?

Jako investor se budete podílet na investicích do lukrativních nemovitostí, aniž byste museli mít miliony na účtu. Zároveň se nemusíte starat o jejich správu ani administrativu spojenou s pronájmy. Vzhledem k dlouhodobosti investice, nízkému riziku a protiinflačním doložkám v nájemních smlouvách můžete dosáhnout atraktivních výnosů.

Jak mohu investovat do realitního fondu INVESTIKA?

Rámcovou smlouvu o vydávání a odkupování cenných papírů lze sjednat přes některého z našich investičních zprostředkovatelů. V případě, že máte zájem o více informací, případně chcete uzavřít rámcovou smlouvu, napište nám. 

Uzavřel jsem rámcovou smlouvu, za jak dlouho musím poslat první investici?

Pokud jste uzavřeli rámcovou smlouvu a nedohodli jste si písemně výši první investice (tzv. pokynem k úpisu), můžete poslat první investici do 2 let ode dne uzavření smlouvy. Pokud během 2 let k investici nedojde, a to i v případě již předešlého investování, kdy uběhla doba dvou let od odkoupení posledního podílového listu, rámcová smlouva zaniká. V případě, že je součástí rámcové smlouvy i písemný pokyn k první investici, musíte připsat tyto finanční prostředky do fondu do 90 dnů od data vydání pokynu. Pokud se tak nestane, platnost pokynu k úpisu zaniká a peněžní prostředky připsané na účet po uplynutí této lhůty budou zainvestovány jako jednorázový pokyn platbou.

Kdy dochází k vydání podílových listů?

K vydání podílových listů dochází do 15 pracovních dnů od posledního dne kalendářního měsíce. Patnáctidenní lhůta se skládá z 10 pracovních dnů od posledního dne kalendářního měsíce, kdy společnost stanoví aktuální hodnotu podílových listů, a 5 pracovních dnů, kdy zajistí vydání podílových listů.

Jak postupovat v případě, že chci provést další investici?

Jednorázovou investici můžete kdykoli provést převodem peněz na bankovní účet společnosti s uvedením specifického symbolu pro příslušný investiční fond a variabilního symbolu ve formě čísla vaší rámcové smlouvy. V případě trvalého pokynu je třeba vyplnit žádost o vydání cenných papírů a vyplnit v ní příslušný trvalý pokyn.

Jak mohu sledovat stav své investice?

Po sjednání a schválení rámcové smlouvy o vydávání a odkupování cenných papírů obdržíte e-mail s potvrzením a s přihlašovacími údaji do klientského portálu Moje INVESTIKA. V portálu najdete přehled svých investic a jejich výkonnosti. Stav svých investic můžete sledovat nově také v mobilní aplikaci INVESTIKA pod palcem, která je mobilní obdobou portálu Moje INVESTIKA.

Váháte?
Pomůže vám aplikace i specialisté

Na investování nemusíte být sami. Pokud chcete, aby vám s výběrem poradil specialista a nastavil vám vše na míru od A do Z, obraťte se na svého finančního poradce, nebo si ho najděte z řad s námi spolupracujících investičních zprostředkovatelů. Poradce spolu s vámi sestaví finanční plán, který plně zohlední vaši situaci, cíle i toleranci k riziku. Jestliže už víte, jakou investici hledáte, ale chtěli byste vidět černé na bílém, co vám do budoucna může přinést, pomůže vám naše mobilní aplikace INVESTIKA pod palcem.

Investujte s námi

Realitní fond

Investice podepřené cihlou
a betonem

4 - 6 % ročně
cílový výnos

Fond akciových trhů

Investice do největších
firem světa

9 % ročně
cílový výnos

Peněžní fond

Investiční alternativa
ke spořicímu účtu

3 - 5 % ročně
cílový výnos

Depozitní fond

Investiční alternativa
k eurovým spořicím účtům

3,5 % ročně
cílový výnos