INVESTIKA realitní fond koupila trofejní nemovitost - vilu v exkluzivní části Vinohrad

INVESTIKA realitní fond, otevřený podílový fond (dále také jako „fond“) v říjnu úspěšně dokončil další transakci. Tentokrát se jedná o trofejní nemovitost, historickou Vilu U Zvonařky, u níž lze předpokládat, že její hodnota v čase poroste. Po dokončení této akvizice vlastní fond 16 nemovitostí ve 13 městech České republiky.

Budova o celkové ploše 757,5 m2 je umístěna v tradiční rezidenční lokalitě Praha - Vinohrady. Jedná se o jednu z nejžádanějších častí města jak pro rezidenční využití, tak pro exkluzivní kanceláře či reprezentativní sídlo společnosti.

„Akvizice splňuje zákonné požadavky definované statutem fondu INVESTIKA, RF, OPF. O danou lokalitu je velký zájem ze strany potenciálních nájemců a kalkulovaná výnosnost projektu je na současné úrovni realitního trhu pro obdobné nemovitosti. Nemovitost je ve velmi dobrém technickém stavu a má nadstandardně řešené technologické zázemí. Výstupy z technické a právní prověrky nevybočují z tržních standardů pro obdobné historické nemovitosti v centru Prahy. Budova je i velmi dobře likvidní, protože nabídka podobných nemovitostí je podstatně omezena, a navíc luxusní segment dobře uchovává hodnotu v době ekonomické krize. Vila byla pořízena prostřednictvím konkurzu, a proto lze očekávat, že cena je na tržní úrovni.“ komentoval nejnovější nákup Václav Kovář, člen představenstva INVESTIKA, investiční společnost, a.s., která fond obhospodařuje.

O realitním podílovém fondu INVESTIKA

INVESTIKA realitní podílový fond, otevřený podílový fond, jehož obhospodařovatelem je
INVESTIKA, investiční společnost a.s., vstoupil na český trh v roce 2015. Fond svým klientům z řad široké
veřejnosti nabízí konzervativní investice s atraktivním výnosem. Výnos fondu za rok 2017 dosáhl
úrovně 5,04 % p.a. Fondový kapitál fondu činil k 31.10.2018 cca 2,12 mld. Kč. Více na www.investika.cz.