INVESTIKA realitní fond koupil stoprocentní podíl v luxusním projektu MOLO Lipno Residence

INVESTIKA realitní fond, otevřený podílový fond obhospodařovaný a administrovaný INVESTIKA investiční společností, a.s. koupil stoprocentní obchodní podíl v developerském projektu MOLO Lipno Residence. MOLO Lipno Residence - luxusní rezidenční komplex čítající sedmdesát devět bytů, který vyroste na břehu Lipenské přehrady, je určený primárně k rekreaci, případně jako druhý domov pro zámožnou klientelu. Koncept druhého bydlení je mezi Čechy velice rozšířený a MOLO Lipno Residence nabídne náročné movité klientele tuto alternativu v nejvyšším očekávaném standardu. Tento projekt je i ve středoevropském měřítku jedinečný, oblíbená vyhledávaná lokalita vyniká svou atraktivitou během všech čtyř ročních období.

Úspěšný průběžný předprodej bytů potvrzuje zájem investorů již v této rané fázi prací. MOLO Lipno Residence je součástí velkého developerského projektu MOLO Lipno Resort, který zahrnuje i výstavbu pětihvězdičkového hotelu a sto padesát metrů dlouhého mola (největšího vnitrozemského mola v Evropě) s vyhřívaným plovoucím bazénem a restaurací přímo nad vodní hladinou. Projekt byl zakoupen s již pevně stanoveným rozpočtem včetně všech nezbytných povolení a předprodejů. Dokončeny jsou zemní práce a na počátku září zahájil stavební práce generální dodavatel díla - firma Strabag.

Jedná se již o pátou akvizici fondu od začátku roku, a první akvizicis vyšším potenciálem výnosu než v případě nájemních budov. Tímto se portfolio fondu rozrostlo na dvacet jedna nemovitostí v rámci České republiky a je výrazně regionálně i sektorově diverzifikované, což přispívá ke stabilitě a nízkému rizikovému profilu fondu.

O INVESTIKA realitním fondu, otevřeném podílovém fondu

INVESTIKA realitní fond, OPF, jehož obhospodařovatelem je INVESTIKA, investiční společnost a.s., vstoupil na český trh v roce 2015. Fond svým klientům z řad široké veřejnosti nabízí konzervativní investice s atraktivním výnosem. Výnos fondu za poslední tři kalendářní roky přesáhl pětiprocentní hranici. Fondový kapitál fondu činil ke konci srpna 2019 přes 4,2 mld. Kč.