Akvizice 3 logistických areálů

INVESTIKA realitní fond, otevřený podílový fond (dále také jako „fond“) koncem května úspěšně dokončil další transakci. Tentokrát se jedná o akvizici 3 logistických areálů, kde je po dobu příštích deseti let výhradním nájemcem významná logistická společnost. Po dokončení této akvizice vlastní fond 15 nemovitostí ve 12 městech České republiky.

„Akvizice tří ze sta procent obsazených logistických areálů v severních a východních Čechách s celkovou podlahovou plochou přesahující dvacet dva tisíc metrů čtverečních významně přispěla k sektorové diverzifikaci aktiv fondu. Desetileté nájemní smlouvy s přední logistickou a přepravní společností střední a východní Evropy posilují naše očekávání stran dlouhodobé výkonosti a stability fondu. V majetku fondu se po dokončení poslední akvizice nachází patnáct nemovitostí ve dvanácti městech České republiky.“ komentoval nejnovější nákup Petr Čížek, předseda představenstva INVESTIKA, investiční společnost, a.s., která fond obhospodařuje.

O realitním podílovém fondu INVESTIKA

INVESTIKA realitní podílový fond, otevřený podílový fond, jehož obhospodařovatelem je INVESTIKA, investiční společnost a.s., vstoupil na český trh v roce 2015. Fond svým klientům z řad široké veřejnosti nabízí konzervativní investice s atraktivním výnosem. Výnos fondu za rok 2017 dosáhl úrovně 5,04 % p.a. Fondový kapitál fondu činil ke konci dubna 2018 cca 1,35 mld. Kč. Více na www.investika.cz.